Mēbeļu noma ir izdevīga – vai un kāpēc?

Ierakstot Google meklētājā frāzi “mēbeļu noma”, uz šo jautājumu, vai mēbeļu noma ir izdevīga, atbildēt ir viegli. Jā, mēbeļu noma ir izdevīga! Kāpēc gan lai būtu tik daudz uzņēmumu, kas piedāvā tieši šo pakalpojumu? Šajā mēbeļu bloga rakstā aplūkosim faktorus, kāpēc nomāt krēslus, galdus, teltis un citus pasākumos izmantojamus priekšmetus ir izdevīgi. Un jāņem vērā, ka šie faktori ir vairāki, kas palielina mēbeļu nomas izdevīgumu.

 

Mēbeļu izmaksas

 

Mēbeļu noma, pirmkārt, ir izdevīga, jo, lai iegādātos pasākumam nepieciešamās mēbeles, ir nepieciešami lieli līdzekļi. Mēbeļu izmaksas par katru vienību ir vairākkārtīgi lielākas, ja salīdzina ar to pašu mēbeļu nomas izmaksām. Par piemēru aplūkosim konferenču krēslu nomu. Vienkāršu konferenču krēslu cena svārstās ap 30 eiro par vienību. Tātad, lai nodrošinātu krēslus konferencei 100 personām, būtu jāiegulda 3000 eiro, kas nav pa kabatai katram uzņēmumam un pasākumu organizatoram. To pašu krēslu nomas cena svārstās ap 2 līdz 3 eiro. Šos krēslus būtu jāizmanto vismaz 10 reizes, lai atmaksātos to iegādes izmaksas.

 

Mēbeļu noma ir izdevīga - konferenču krēsli

 

Mēbeļu uzglabāšanas izmaksas

 

Jāņem vērā, ka mēbeles ir lielizmēra objekts, kurām nepieciešamas lielas paltības, lai tās uzglabātu. Piemēram, lielie apaļie galdi. Lai mēbeles netiktu bojātas, šim mērķim nepieciešamas sausas un tīras telpas. Un šeit ir daži scenāriji:

1. nomāt telpas;

2. uzglabāt mēbeles uzņēmuma telpās;

3. uzglabāt mēbeles privātajās telpās.

 

Telpu noma ir gana dārgs prieks, kas ievērojami palielina uzturēšanas izmaksas. Jo īpaši, ja mēbeļu skaits ir liels, nomas pakalpojumi gadā var sasniegt pat 3000 eiro. Jāņem vērā, ka ne katras telpas ir piemērotas mēbeļu uzglabāšanai. Nepieciešamas sausas, tīras un viegli pieejamas telpas.
Lielisks risinājums ir uzņēmuma un privātās neizmantotās telpas, kas ievērojami samazina mēbeļu uzglabāšanas izmaksas.

 

Mēbeļu noma ir izdevīga, jo nav jāizmanto noliktavu pakalpojumi

 

Kādos gadījumos mēbeļu noma nav izdevīga?

 

Mēbeļu noma nav izdevīga, ja:

1. uzņēmums plāno mēbeles izmantot ilgtermiņā (vismaz 10-20 reizes atkarībā no mēbeļu veida);

2. ir pieejamas telpas mēbeļu uzglabāšanai, kas ievērojami samazina to uzturēšanas izmaksas;

3. uzņēmums iegādājas mēbeles vairumā, kas sniedz iespēju tās iegādāties par vairumtirdzniecības cenām.

 

Šādu risinājumu tomēr var atļauties tikai tiešām lieli uzņēmumi, piemēram, Ķīpsalas izstāžu centrs, kas ne tikai piedāvā mēbeles izstāžu dalībniekiem, bet arī tās iznomā citiem klientiem.

 

Mēbeļu noma ir izdevīga konferencēm

 

Mēbeļu noma ir izdevīga privātpersonām

 

Mēbeļu noma ir izdevīga jo īpaši privātpersonām personīgajiem pasākumiem – kāzām, dzimšanas dienas svinībām, bērnu ballītēm, svētku svinēšanai un citiem priecīgiem dzīves mirkļiem. Jāņem vērā, ka privātpersonām mēbeļu izmaksas veido abi augstāk minētie faktori, kā arī transportēšanas izmaksas un darbs.

 

Mēbeļu noma ir izdevīga kāzās

, , , ,