Pasākumu organizēšana – kas jāzina, nomājot mēbeles

Pasākumu organizēšana ir darbietilpīgs, stresains un atbildīgs darbs. Viens no svarīgākajiem pasākuma organizatora pienākumiem ir nodrošināt nepieciešamās mēbeles un citu inventāru veiksmīgai pasākuma norisei. Kā izvēlēties labāko mēbeļu nomas piedāvājumu un izvairīties no nevēlamām situācijām? Šajā bloga rakstā aplūkosim vairākas nianses, kas jāņem vērā, nomājot mēbeles, lai pasākumu organizēšana noritētu veiksmīgi.

 

Mēbeļu pasūtīšana

 

Veicot mēbeļu pasūtīšanu, sākotnēji ir svarīgi noskaidrot to estētisko stāvokli, proti, vai tās nav nolietotas un neatbilstošas pasākuma formātam. Tādēļ ir svarīgi jau sākotnēji pārliecināties, kāds ir mēbeļu vizuālais stāvoklis. To var veikt, lūdzot mēbeļu iznomātājam attēlus ar mēbelēm, ierodoties personīgi mēbeļu noliktavā, lai pārliecinātos par to kvalitāti. Šāds solis aiztaupīs liekus pārpratumus un nevēlamas situācijas.
Izvēloties piemērotāko uzņēmumu, jānoskaidro precīzas transportēšanas un uzstādīšanas izmaksas. Ja tās ir pārlieku augstas, ir vērts izmantot alternatīvas – mēbeles transportēt ar personīgo transportu vai izmantot transportēšanas uzņēmumu pakalpojumus.

 

pasākumu organizēšana

 

Galvenais – tie papīri jeb kas jāzina par rēķiniem, līgumiem un aktiem

 

Pasākumu organizēšana ir ne tikai darbs ar cilvēkiem, inventāru, bet arī papīriem. Pirmkārt, saņemot mēbeles, pārliecinieties par pieņemšanas/nodošanas akta saturu. Vislabāk to palūgt iznomātājam pirms mēbeļu piegādes. Tajā jābūt norādītam mēbeļu skaitam un veidam, piegādes un aizvešanas nosacījumiem, kā arī mēbeļu cenām. Lai nesanāktu pārpratumi, vienmēr parakstiet aktus par mēbeļu saņemšanu un nodošanu. Šis dokuments ļaus izvairīties no liekiem pārpratumiem, piemēram, ja pakalpojuma nodrošinātājs pats pazaudējis mēbeles un vēlas piedzīt no pasākuma organizatora zaudējumus.
Līguma noslēgšana ar konkrētu uzņēmumu ir lielisks risinājums, lai aiztaupītu raizes par krēslu un galdu meklēšanu pirms katra pasākuma. Kā arī tas var ļaut vienoties par izdevīgākām mēbeļu nomas cenām.

 

pasākumu organizēšana

 

Pasākumu organizēšana iet roku rokā ar mēbeļu nomu

 

Grūti iedomāties pasākumu bez mēbelēm, tieši tāpēc pasākumu organizēšana un mēbeļu noma viena otru lieliski papildina. Nereti šī iemesla dēļ uzņēmumi izvēlas šīs abas sfēras apvienot, proti, piedāvāt gan pasākumu organizēšanu, gan mēbeļu nomu. Un no tā ieguvējs ir ne tikai uzņēmums, bet arī klients, jo nav jāmeklē vairāki atsevišķi uzņēmumim un pasākuma organizēšanas izmaksas samazinās.

 

pasākumu organizēšana

 

,